Ga terug
+ servings
broccoli gratin met Parmezaanse kaas, broccoli gratin recept, romige broccoli gratin

Broccoli gratin met Parmezaanse kaas

Makkelijk recept voor romige broccoli gratin uit de oven
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Broccoli, Groente
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 500 gr broccoli (roosjes)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 300 ml melk
  • 150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • snuf peper
  • snuf nootmuskaat

Bereiden

  • Snij de broccoli roosjes van de steel. Zorg dat ze allemaal enigszins van gelijke grootte zijn.
  • Vul een pan met een klein laagje water. Zet hier een eventueel een stoommandje in en doe de broccoli in de pan. Breng het water aan de kook en stoom de broccoli roosjes 2 a 3 minuten.
  • Schil en snipper ondertussen de ui. Maak de knoflook schoon. Verwarm de boter in de hapjespan en fruit de ui hierin aan. Pers ook de knoflook erbij uit.
  • Giet de broccoli roosjes af en voeg ze toe aan de hapjespan.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schep 3 eetlepels bloem in de hapjespan en bak 1 minuut mee. Schenk daarna de melk in de pan. Blijf roeren, zorg dat er geen klontjes ontstaan.
  • Voor nu 100 gram Parmezaanse kaas, een snuf peper en een snuf nootmuskaat toe. Laat de kaas rustig iets smelten.
  • Schep alle ingrediënten uit de pan in een ovenschaal. Zorg dat de broccoli roosjes gelijkmatig over de schaal zijn verdeeld.
  • Strooi de resterende Parmezaanse kaas over de broccoli gratin en schuif deze 15 minuten de warme oven in. Elke oven is anders maar de gratin is klaar als er een mooi lichtbruin korstje op de schotel is gekomen.
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl