Ga terug
+ servings
broccoli spinaziesoep

Broccoli spinaziesoep met krokante ham

Makkelijk recept voor broccoli spinazie soep
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Soep
Nederlands
Groente, Soep recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 100 gram spinazie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aardappel
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 theelepels komijn
  • 100 gram ricotta
  • 1 blikje witte bonen
  • 8 plakjes rauwe ham (bijv. Coburger ham)
  • peper
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schil de aardappel en snij in grove stukken.
  • Snij de roosjes van de broccoli af. Snij nu ook het harde onderstuk van de steel af en snij de steel vervolgens in blokjes.
  • Verwarm wat olie in de grote soeppan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan.
  • Voeg de aardappel, broccoliroosjes en steel toe en schep even om.
  • Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de broccoli en aardappel beetgaar.
  • Voeg dan – als de aardappel en broccoli nog niet helemaal gaar zijn – de spinazie toe en laat deze even meekoken en slinken.
  • Zet het vuur uit. Voeg de ricotta toe en gebruik de staafmixer om de groenten tot een gladde broccoli spinaziesoep te pureren. Breng de soep op smaak met de komijn en peper.
  • Zet het vuur nog weer aan onder de pan met broccoli spinaziesoep. Spoel de witte bonen af in een vergiet onder de kraan en voeg deze toe.
  • Verwarm de grillpan op het vuur. Bak de plakjes ham hierin aan beide kanten krokant en mooi bruin. Snij ze daarna in kleine stukjes.
  • Schenk de broccoli spinaziesoep in de kommen en strooi hier de krokante ham kruimels over. En eet smakelijk!
Calorieën: 189kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 10g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 7g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl