Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schil de aardappel en snij in blokjes.
Snij de roosjes van de broccoli af en snij de steel in grove stukken.
Verwijder de uiteinden van de courgette en snij daarna in grove plakken.
Verwarm wat olie in de grote soeppan en fruit hier de ui in aan. Voeg dan de knoflook toe en bak kort mee. Doe de broccoli, courgette en aardappel in de pan en schep even om.
Voeg 1 liter water, 1/2 bouillonblokje, de tijm en komijn toe en breng aan de kook. Kook de groenten in 10 – 15 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg hier de oude kaas op, spreid iets uit maar zorg dat de kaas redelijk bij elkaar blijft liggen. Schuif de kaas voor 5 minuten in de warme oven.
Pureer de groenten in de grote soeppan met de staafmixer tot een gladde broccoli courgettesoep. Voeg de plantaardige room toe en breng verder op smaak met peper en zout naar wens.
Haal de kaascrackers uit de oven en laat even afkoelen. Breek er daarna stukjes van en serveer deze bij de broccoli courgettesoep. Snij plakken van de meergranen bolletjes en eet deze samen met de soep.