Ga terug
+ servings
aardappelpuree uit de oven, recept aardappelpuree, zelf aardappelpuree maken, bijgerechten, groenten, kerst

Aardappelpuree uit de oven met knoflook en tijm

Makkelijk recept voor romige aardappelpuree met knoflook en tijm
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Groente
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen (kruimig)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse tijm
  • 1/2 bouillonblokje (groente)
  • 100 ml melk
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 50 gram roomboter

Bereiden

  • Schil de aardappel en snij deze in grove stukken. Maak de knoflook schoon. Doe samen in een pan, vul met een laag water, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  • Kook de aardappels in zo'n 12 minuten gaar. Prik met een vork om dit te controleren.
  • Giet de aardappels en knoflook af en vang het kookvocht op. Gebruik een pureestamper om een gladde puree te maken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze toe aan de aardappelpuree. Schenk 100 ml warme melk bij de puree en voeg ongeveer 40 gram boter toe. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelpuree over een ovenschaal of over kleine schaaltjes. Leg bovenop nog wat klontjes boter en schuif de puree nog 10 minuten de warme oven in, tot er een mooi goudbruin korstje is ontstaan.
Calorieën: 319kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 1g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl