Ga terug
+ servings
kip in Italiaanse roomsaus, kip in roomsaus, zelf roomsaus maken

Kip in Italiaanse roomsaus

Makkelijk recept voor kip in roomsaus met Grana Padano en spinazie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Kip recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 gram Grana Padano (geraspt)
  • 100 ml kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 200 gram bladspinazie
  • peper
  • zout
  • boter om in te bakken

Bereiden

  • Snij de kipfilet in lange repen en bestrooi met wat peper en zout. Verwarm een pan op het vuur, laat hier de boter in smelten en bak dan de kipfilet rondom mooi bruin. Haal de kipfilet uit de pan en zet even opzij.
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes en maak de teentjes knoflook schoon.
  • Verwarm de pan weer en fruit de zongedroogde tomaatjes aan en pers de knoflook uit.
  • Doe de bloem in de pan en bak even kort mee. Voeg dan de Grana Padano, kippenbouillon en de kookroom toe aan de pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Roer door tot je een mooie gladde kaassaus hebt.
  • Schep de bladspinazie in de pan bij de Italiaanse roomsaus en laat slinken.
  • Doe de kipfilet weer in de pan en laat nog even warm worden.
Calorieën: 407kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 33g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 16g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl