Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Schil de zoete aardappel en snij ze in frietjes. Leg de zoete aardappel frietjes op de bakplaat en schenk er wat olijfolie overheen. Bestrooi met peper en zout en schuif voor 20-25 minuten in de oven. Schep halverwege even om.
Snij ondertussen de kippendijfilet in blokjes. Maak de schoarmakruiden klaar in een schaaltje en voeg de kip toe. Meng goed door.
Schil en snipper de ui. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn. Maak de knoflook schoon.
Verwarm de koekenpan, voeg wat olie toe en fruit de ui hierin aan. Voeg de paprika en kip met shoarmakruiden toe en bak even kort mee. De kip braad je rondom bruin. Pers de knoflook uit boven de pan.
Leg de zoete aardappelfrietjes op de bodem van de ovenschaal en schep de kip met ui en paprika hier over heen. Rasp flink wat Parmezaanse kaas over de kip shoarma schotel en schuif deze nu nog voor een minuut of 7-8 terug de warme oven in.
Maak ondertussen de salade klaar. Was de ijsbergsla, tomaatjes en komkommer en snij deze fijn. Knip of snij de peterselie in kleine blaadjes.
De knoflooksaus maak je klaar door de 1 teen knoflook uit te persen bij de Griekse yoghurt. Breng verder op smaak met wat peper, zout en verse peterselie.
Serveer de kip shoarma schotel met zoete aardappel en Parmezaanse kaas met de salade en knoflooksaus. Enjoy!