Schil en snipper de ui. Schrap de wortels en snij hier kleine blokjes van. Maak de knoflook schoon.
Giet een scheut olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Bak ook de wortels mee en pers de knoflook uit boven de pan.
Voeg het rundergehakt toe en bak dit rul. Schep regelmatig om, zodat de ui niet te donke
Schep de tomatenpuree in de pan en schenk de tomatenblokjes erbij. Voeg het water, de oregano en 1/2 bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Zodra de saus kookt, kan de spaghetti in de pan. Ik brak de bos spaghetti eerst even doormidden, zodat het beter in de pan past. Zorg dat alle spaghetti onder water staat, voeg anders nog wat extra toe.
Breng weer aan de kook en laat zo’n 8 – 10 minuten zachtjes pruttelen. De spaghetti is nu beetgaar en de saus is behoorlijk ingedikt. Roer de eenpans spaghetti bolognese nog even door en serveer met verse basilicum, in partjes gesneden smaaktomaatjes en Parmezaanse kaas.