Ga terug
+ servings
gevulde paprika met gehakt, mexicaanse kruiden, mais en bonen, gevulde paprika uit de oven

Gevulde paprika met Mexicaans gehakt

Makkelijk recept voor gevulde puntpaprika met gehakt, mais en kidneybonen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Mexicaans
Groente, Koolhydraatarme recepten
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode peper
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 150 gram gehakt
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje mais
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels oude kaas (geraspt)
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Snij de punt paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Was de courgette en snij heel fijn.
  • Verwarm een beetje olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en bak kort mee. Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met een klein beetje olijfolie.
  • Laat de kidneybonen en de mais uitlekken boven een vergiet. Voeg samen met de courgette toe aan de hapjespan en bak nog even kort mee.
  • Schep de tomatenpuree bij het gehakt en voeg de chilipoeder, paprikapoeder, oregano, peper en zout toe. Schep alle ingrediënten nog even goed om. Zet dan het vuur uit.
  • Leg de gehalveerde punt paprika’s in de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel in de paprika’s en strooi hier ruim de oude kaas over heen. Schuif de gevulde paprika met Mexicaans gehakt voor 15 – 20 minuten in de warme oven.
  • Serveer nog een salade erbij en je hebt een heerlijke groente maaltijd voor begin januari!
Calorieën: 399kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwit: 21g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 5g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl