Zet een pan met water op het vuur, breng aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta zo’n 4 a 5 minuten. In elk geval 3 minuten korter dan de kooktijd die op de verpakking wordt aangegeven.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de champignons in dunne plakjes.
Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg het gehakt toe. Bak dit bruin en voeg dan de champignons toe. Als deze kort zijn meegebakken doe je de spinazie in de pan. Laat deze slinken.
Schenk de tomatenblokjes bij het mengsel van gehakt en spinazie en breng op smaak met oregano, tijm, rozemarijn en wat peper en zout.
Giet de pasta af en schep deze door de gehakt-spinazie saus. Schep daarna over in de ovenschaal.
Snij de mozzarella in dunne plakken en leg deze over de oven pasta met gehakt en spinazie. Strooi tot slot wat geraspte kaas over de mozzarella en schuif het gerecht voor 20 minuten de warme oven in. Serveer direct!