Ga terug
+ servings
oven pasta met gehakt en spinazie, pasta uit de oven, pasta recept met gehakt

Oven pasta met gehakt en spinazie

Makkelijk recept voor pasta uit de oven met tomatensaus, gehakt en spinazie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Oven recepten, Pasta recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 150 gram pasta (naar keuze, ik gebruik schelpjes)
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 a 6 kastanjechampignons
  • 200 gram bladspinazie (vers)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet een pan met water op het vuur, breng aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta zo’n 4 a 5 minuten. In elk geval 3 minuten korter dan de kooktijd die op de verpakking wordt aangegeven.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de champignons in dunne plakjes.
  • Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg het gehakt toe. Bak dit bruin en voeg dan de champignons toe. Als deze kort zijn meegebakken doe je de spinazie in de pan. Laat deze slinken.
  • Schenk de tomatenblokjes bij het mengsel van gehakt en spinazie en breng op smaak met oregano, tijm, rozemarijn en wat peper en zout.
  • Giet de pasta af en schep deze door de gehakt-spinazie saus. Schep daarna over in de ovenschaal.
  • Snij de mozzarella in dunne plakken en leg deze over de oven pasta met gehakt en spinazie. Strooi tot slot wat geraspte kaas over de mozzarella en schuif het gerecht voor 20 minuten de warme oven in. Serveer direct!
Calorieën: 387kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 22g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl