Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de appels in parten, verwijder de schil en het klokhuis en snij er vervolgens blokjes van. Doe de appelblokjes in een kom en voeg hier de kaneel en de suiker aan toe. Schep goed om en zet even apart.
Smelt in een klein pannetje de kokosolie. Klop de eieren luchtig in de kom en voeg hier de honing en kwark aan toe. Schenk de kokosolie erbij en meng met de garde tot een romig geheel.
Gebruik een klein koffiemolentje of een blender om de 100 gr havermout tot meel te malen. Doe de havermeel, amandelmeel en het bakpoeder in de derde kom en voeg eventueel een snuf zout toe. Schep goed door.
Schenk nu het ei-kwark mengsel beetje bij beetje bij het meel en roer tot een glad beslag.
Bekleed het cakeblik of de bakvorm met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd eerst heel kort even nat onder de kraan, dan kun je het makkelijker in de vorm leggen.
Schenk nu de helft van het beslag in de bekleedde vorm, schep dan de appels erbij en vul dan de vorm verder met het beslag. Schuif de appel kaneel cake voor 45 minuten de voorverwarmd oven in. Geduld… en dan lekker smullen! Enjoy!