Snij de courgettes in de lengte doormidden en snij met een scherp mes het vruchtvlees eruit. Hou dit even apart. Besprenkel de courgettes met een druppel olijfolie en wat peper en zout en schuif voor 15 minuten de oven in.
Schil en snipper de ui. Maak de paprika schoon, en snij in blokjes. Snij ook het vruchtvlees van de courgette fijn. Plet de knoflook en verwijder de schil. Snij de tomaatjes in kwarten.
Verwarm een klein beetje olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en voeg dan het gehakt toe. Bak dit rondom aan en doe dan de paprika, tomaatjes en courgette ook in de pan.
Schep goed door en laat zo’n 2 tot 3 minuten meebakken. Voeg als laatste de tomatenpuree toe en nog wat oregano.
Haal de courgettes uit de oven. Laat de oven aan staan. Verdeel het gehaktmengsel over de courgettes.
Laat de mozzarella uitlekken en snij in blokjes. Leg de mozzarella tussen het gehakt en strooi de Parmezaanse kaas over de gevulde courgettes met gehakt. Schuif nu nog voor zo’n 10-15 minuten in de oven.
Scheur wat verse basilicum over de courgettes met gehakt en geniet ervan! Eventueel kun je hier nog wat brood bij eten, of een pastasalade.