Go Back
+ servings
roerbak kip broccoli, makkelijk recept voor roerbak kip met broccoli, roerbak kip koolhydraatarm, roerbakgerechten

Oosterse roerbak kip met broccoli

Makkelijk roerbak recept van kip met broccoli en Oosterse kruiden
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Oosters
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram broccoli
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel Chinese five spice kruidenmix
  • 1 theelepel komijn
  • 3 a 4 eetlepels sesamolie
  • 100 ml kippenbouillon

Voor de saus:

  • 1 eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels azijn
  • 100 ml water
  • 1 a 2 theelepels maizena

Bereiden

  • Snij de kipfilet in kleine blokjes. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn, verwijder eventueel de zaadjes als je niet van al te pittig houdt.
  • Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de rode peper toe. Doe ook de kipfilet in de pan, voeg de Chinese 5 spices mix en de komijn toe en bak in zo’n 3 a 4 minuten goudbruin. Schep de kip uit de pan en zet even apart.
  • Snij intussen de roosjes broccoli van de stronk en snij in kleinere stukjes. Zorg dat alle roosjes ongeveer even groot zijn. In de pan waarin je net de kip hebt gebakken, voeg je nog een klein beetje olie toe en bak je de broccoli roosjes eerst kort aan. Voeg daarna de kippenbouillon toe, zet het vuur zacht en laat de roosjes zo’n 5 minuten zachtjes stoven, tot ze beetgaar zijn.
  • Schenk de oestersaus, sojasaus, olie, honing en azijn in een kom. Roer even door. 
  • Schep de kip terug in de pan met broccoli en voeg de zoetzure saus toe. Meng in de kom 100 ml water met 1 a 2 tl maizena tot een glad papje en schenk dit bij de roerbak kip en broccoli. Laat de kip nog even warm worden. Je kunt nog wat sesamzaadjes toevoegen voor het serveren of zet er rijst of noedels bij op tafel.
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl