Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien en plak ze dan in een rechthoek (3 x 2 velletjes) aan elkaar. Druk de naden goed aan.
Snij het bladerdeeg op 1 cm langs de randen voorzichtig in. Zo komen de randjes straks mooi omhoog! Snij niet helemaal door! Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg bodem.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een schaaltje de crème fraîche met de tomatenpuree en voeg wat peper en de oregano toe. Smeer dit mengsel uit over het bladerdeeg maar laat de randjes vrij.
Snij de bol buffel mozzarella in fijne plekken en verdeel de kaas over de taart. Schep hier en daar een beetje pesto op het tomatenmengsel.
Snij de kleine tomaatjes in kwarten en leg ze op de Italiaanse plaattaart. Bestrooi de taart met Parmezaanse kaas.
Schuif deze nu voor 20 – 25 minuten in de warme oven. Let erop dat de randjes niet te hard gaan, elke oven is ten slotte anders.
Wanneer je de Italiaanse plaattaart uit de oven haalt, beleg je deze nog met de plakken prosciutto en wat rucola.