Schil de aardappels en snij in grove stukken. Was ze even onder de kraan en doe in de stamppot pan. Vul deze met een flinke laag water, voeg het bouillonblokje toe en breng het water aan de kook. Kook de aardappelen in 10-12 minuten gaar.
Schil en snipper de ui. Maak de rode peper en knoflook schoon. Zet de hapjespan op het vuur en bak hier – zonder olie toe te voegen! – de spekreepjes in uit.
Voeg de ui en rode peper toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak de spekreepjes krokant. Giet eventueel halverwege wat vocht af. Doe als laatste de sambal en ketjap in de pan en laat even mee pruttelen.
Hak de cashewnoten grof en rooster ze even in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn.
Wanneer de aardappels gaar zijn, giet je ze af en stamp je deze met de pureestamper tot een zachte puree. Voeg wat melk en boter toe om een smeuïge aardappelpuree te maken. Roer hier de rauwe andijvie doorheen.
Serveer de Oosterse andijvie stamppot met de pittige spekjes en de cashewnoten en nog wat verse koriander on top.