4vellenbladerdeeg(kijk hoe dit voor jouw vorm uit komt)
2zoete aardappels(medium)
150gramverse bladspinazie
1ui
2teentjes knoflook
2eieren
75mlplantaardige room
50gramoude kaas(pittig)
1theelepelkomijn
1theelepelchilipoeder
snufpeper
snuf zout
olie om in te bakken
klontjeboter om in te vetten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien. Vet de quichevorm in met een beetje boter.
Schil de zoete aardappels en snij ze in kleine blokjes. Schil ook de ui en snij deze fijn. Maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en doe ook de zoete aardappel er nu bij. Schep goed om en voeg de komijn, chilipoeder, wat peper en een snuf zout toe. Laat zo’n 5 minuten zachtjes bakken.
Doe als laatste de spinazie in de pan en laat slinken. Schep regelmatig even om.
Meng in een schaaltje 2 eieren met de plantaardige room.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Schep het zoete aardappel spinazie mengsel in de vorm en schenk het ei met de room over de groenten. Zorg dat het ei gelijkmatig verdeeld is.
Rasp 50 gr pittige oude kaas over de zoete aardappel spinazie quiche en schuif deze dan voor zo’n 20 -25 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een frisse salade erbij. Enjoy!