Ga terug
+ servings
zelf guacamole maken, makkelijk recept voor guacamole zonder tomaat, verse guacamole, lekkerste recept, rode ui, koriander, kruiden

Guacamole

Zelf guacamole maken met avocado, limoen en koriander
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Bijgerecht
Mexicaans
Bijgerechten recepten, Borrelhapje
Porties: 1

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • 2 eetlepels zure room
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 teentje knoflook

Bereiden

  • Zorg ervoor dat de avocado’s die je gebruikt echt mooi rijp zijn, dan krijg je een heerlijke zachte guacamole dip.
  • Schep de avocado’s uit de schil. Schil de ui en snij deze grof. Verwijder de blaadjes van de takjes koriander. Snij de rode peper in grove stukjes en maak de knoflook schoon. 
  • Doe de avocado, ui, koriander en rode peper in de foodprocessor. Pers de knoflook en de limoen hierbij uit. Voeg de zure room en komijn toe en blend tot een romige spread. Zelf hou ik er wel van als er een beetje bite aan mijn guacamole zit, dus heb ik de foodprocessor niet te lang laten draaien. 
Calorieën: 726kcal | Koolhydraten: 54g | Eiwit: 10g | Vet: 60g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 31g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl