Snij de kipfilet in dunne reepjes en doe in de mengkom. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper heel fijn. Voeg de ui en rode peper toe aan de kipfilet en pers de knoflook erbij uit. Doe dan de andere droge kruiden, de yoghurt en de olijfolie ook in de kom en schep goed om.
Laat de kipfilet even staan. Hoe langer, hoe beter, dan kunnen de smaken goed intrekken.
Maak in de tussentijd de rode paprika schoon en snij deze fijn.
Snij de tomaatjes in kwarten en de komkommer in plakjes. Verwarm de oven voor om straks de naanbroodjes volgens aanwijzing op de verpakking af te bakken. Liever zelf maken? Het recept voor zelfgemaakte naanbroodjes vind je hier.
Zet de hapjespan op het vuur en voeg een druppel olie toe. Bak hier de paprika in aan en voeg dan de kipfilet inclusief de marinade toe. Bak de kip rondom bruin en gaar.
Maak de knoflooksaus klaar door de yoghurt te mengen met een teentje uitgeperste knoflook en de takjes geknipte peterselie. Voeg nog wat peper toe.
Serveer de kip shoarma met de naanbroodjes, tomaatjes, komkommer, rucola en zelfgemaakte knoflooksaus. En laat het weekend maar komen!