Ga terug
+ servings
kip shoarma zelf maken, recept zelf kip shoarma kruiden, kip shoarma mild gekruid,

Kip shoarma met zelfgemaakte knoflooksaus

Makkelijk recept om zelf kip shoarma (kruiden) te maken
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Wereldgerechten
Kip recepten, Makkelijke maaltijden
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf zout

Voor de zelfgemaakte knoflooksaus:

  • 6 eetlepels volle yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes verse peterselie
  • snuf peper

Verder:

  • 4 naanbroodjes
  • komkommer
  • tomaatjes
  • rucola

Bereiden

  • Snij de kipfilet in dunne reepjes en doe in de mengkom. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper heel fijn. Voeg de ui en rode peper toe aan de kipfilet en pers de knoflook erbij uit. Doe dan de andere droge kruiden, de yoghurt en de olijfolie ook in de kom en schep goed om.
  • Laat de kipfilet even staan. Hoe langer, hoe beter, dan kunnen de smaken goed intrekken.
  • Maak in de tussentijd de rode paprika schoon en snij deze fijn.
  • Snij de tomaatjes in kwarten en de komkommer in plakjes. Verwarm de oven voor om straks de naanbroodjes volgens aanwijzing op de verpakking af te bakken. Liever zelf maken? Het recept voor zelfgemaakte naanbroodjes vind je hier.
  • Zet de hapjespan op het vuur en voeg een druppel olie toe. Bak hier de paprika in aan en voeg dan de kipfilet inclusief de marinade toe. Bak de kip rondom bruin en gaar.
  • Maak de knoflooksaus klaar door de yoghurt te mengen met een teentje uitgeperste knoflook en de takjes geknipte peterselie. Voeg nog wat peper toe.
  • Serveer de kip shoarma met de naanbroodjes, tomaatjes, komkommer, rucola en zelfgemaakte knoflooksaus. En laat het weekend maar komen!
Calorieën: 551kcal | Koolhydraten: 65g | Eiwit: 37g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl