Ga terug
+ servings
indiase kip tikka masala, recept voor Indiase curry zonder pakjes en zakjes, wereldgerechten, zelf curry maken, makkelijk recept

Kip Tikka Masala

Makkelijk recept voor Indiase curry: kip Tikka Masala zonder pakjes en zakjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Indiaas
Kip recepten, Makkelijke maaltijden, Wereldgerechten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 limoen
  • 1/2 cm gember
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de Tikka Masala saus:

  • 2 rode uien
  • 2 rode puntpaprika's
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel koriander (poeder)
  • 400 gram tomatenblokjes (in blik)
  • 100 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1/2 limoen
  • olie om in te bakken
  • verse koriander

Bereiden

  • Begin met het maken van de marinade voor de kip. Doe de garam masala, komijn, kaneel en de gerookte paprikapoeder in een grote schaal. Maak de knoflook schoon en pers deze erbij uit. Snij de rode peper fijn. Schil de gember en snij in kleine stukjes.
  • Voeg de olijfolie, yoghurt en het sap van 1/2 limoen toe aan de smaakmakers in de schaal. Snij de kipfilet in stukjes en leg deze in de marinade. Schep even goed om en laat het liefst zo’n 30 minuten staan.
  • Snij in de tussentijd de rode ui in ringen en de paprika in reepjes. Maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Zet het vuur dan laag en bak de reepjes paprika zo’n 10 minuten zachtjes mee. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de garam masala kruiden toe.
  • Voeg de kipfilet met de marinade toe aan de pan. Zet het vuur wat hoger en bak de kipfilet rondom bruin.
  • Draai het vuur nu weer wat lager. Schenk de tomatenblokjes in de pan en voeg ook de kokosmelk en yoghurt toe. Pers het sap van 1/2 limoen uit bij de kip tikka masala en doe de kurkuma en koriander bij de saus laat ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.
  • Maak de Indiase kip tikka masala af met verse koriander. Serveer met zilvervliesrijst en eventueel een frisse komkommersalade.
Calorieën: 214kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 19g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl