Ga terug
+ servings
Bolognesesaus, bolognese saus, traditionele pastasaus, klassieke Italiaanse bolognesesaus, zelf pastasaus maken, Italiaanse pastasaus met gehakt

Bolognesesaus

Traditioneel Italiaans recept voor klassieke Bolognese saus
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Pasta recepten, Sauzen
Porties: 6

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 700 ml passata di pomodoro (tomatensaus zonder toevoegingen)
  • 2 witte uien
  • 2 winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 100 ml rode wijn
  • 50 ml volle melk
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 laurierblaadjes
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Rasp de winterpeen, snij in de lengte in kwarten en daarna in kleine stukjes. Maak de bleekselderij schoon en snij in kleine blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in de pan en voeg hier de ui, winterpeen en bleekselderij aan toe. Deze ingrediënten bij elkaar noemen de Italianen ook wel soffrito en deze zijn de basis van veel recepten. Bak tot de ui glazig ziet, zo'n 4 minuten.
  • Voeg dan het rundergehakt en het half-om-half gehakt toe en bak rul.
  • Schenk de rode wijn bij de ingrediënten in de pan en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg dan de passata di pomodoro (tomatensaus) toe en schenk ook de melk bij de saus.
  • Leg de takjes rozemarijn en de laurierblaadjes bovenop de saus en breng aan de kook.
  • Laat de Bolognesesaus zeker 2 uur op laag vuur pruttelen. Langer kan ook. Roer regelmatig.
  • Breng als laatste op smaak met een snuf zout en peper. Buon appetito!
Calorieën: 371kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 21g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 3g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl