Ga terug
+ servings
bananen pannenkoeken, banaan ei pannenkoek, gezonde pannenkoek met banaan en havermout

Bananen pannenkoeken

Makkelijk recept voor ontbijt pannenkoeken van banaan en ei
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Ontbijt
Nederlands
Ontbijt recepten, Pannenkoeken
Porties: 2

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eetlepels havermout (gemalen)
  • 3 eetlepels (plantaardige) melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel olie om in te bakken

Bereiden

  • Prak in een kom de banaan met een vork tot puree en roer de eieren en de melk er doorheen. Schep de havermout, kaneel en wat bakpoeder erbij en roer nog goed door.
  • Verwarm in een koekenpan wat olie en giet met een soeplepel beetjes van het mengsel in de pan. Zet het vuur halfhoog en laat de banaan ei pannenkoek in ongeveer 5 minuten stollen. Gebruik een spatel om de pannenkoek voorzichtig om te draaien.
  • Herhaal tot het beslag op is, ik doe meestal 3 kleine pannenkoeken per keer in de pan.
Calorieën: 207kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 10g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl