Schil en snipper de ui. Verwijder de steel van de paprika, snij in kwarten, haal de zaadjes weg en snij dan fijn. Maak de courgette schoon en snij in dobbelsteentjes.
Plet de knoflook even en haal het schilletje eraf.
Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem. Fruit de ui aan in de pan en voeg de paprika toe. Pers de knoflook uit boven de pan.
Bak de rundergehaktballetjes mee met de ui en paprika. Zorg dat ze rondom mooi bruin zijn en voeg dan de courgette toe. Bak deze mee tot de groente wat zachter wordt.
Zet ondertussen een pan met water op voor de tagliatelle.
Schenk de tomatensaus en de tomatenblokjes bij de groenten en de gehaktballetjes en breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en een scheutje balsamico azijn.
Kook de tagliatelle al dente (beetgaar) en giet af. Roer hier direct een beetje olijfolie doorheen zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Serveer de tagliatelle met tomatensaus en gehaktballetjes. En voeg natuurlijk wat verse basilicum en heel veel Parmezaanse kaas toe! Enjoy!