Ga terug
+ servings
kwarkbolletjes

Kwarkbolletjes met rozijnen

Makkelijk recept voor zachte zoete kwark bolletjes met rozijnen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Ontbijt, Tussendoortje
Nederlands
Brood
Porties: 6 bolletjes

Ingrediënten

  • 125 gram spelt bloem
  • 125 gram volle kwark
  • 75 gram rozijnen
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetlepel olie
  • 1 mespunt vanillepoeder
  • 1/2 eetlepel bakpoeder

Bereiden

  • Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten wellen in een klein schaaltje met wat water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Doe de bloem, de kwark, het ei, de olie, vanillepoeder en het bakpoeder in de mengkom en schep om.
  • Giet de rozijnen af en voeg ze bij het beslag.
  • Prak de banaan en doe deze ook in de kom. Schep nu alles nog goed door.
  • Gebruik 2 lepels om bolletjes te vormen van het beslag, leg de kwarkbolletjes op de bekleedde bakplaat en schuif ze de oven in. Bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. 
  • Laat nog even afkoelen, besmeer met wat boter en enjoy!
Calorieën: 165kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 7g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl