Ga terug
+ servings
wiener schnitzel, recept om zelf wiener schnitzels te maken, kalf schnitzel, glutenvrij, Oostenrijks recept

Wiener schnitzels

Makkelijk recept om zelf Wiener schnitzels te maken (glutenvrij)
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoofdgerecht
Oostenrijk
Glutenvrije recepten, Vlees recepten
Porties: 2 schnitzels

Ingrediënten

  • 2 kalfs schnitzels
  • 50 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 ciabatta (glutenvrij!)
  • verse peterselie
  • peper
  • zout
  • boter
  • citroen

Bereiden

  • Zet de 3 borden naast elkaar op het werkblad klaar. Blend de havermout in de keukenmachine tot meel. Zeef het meel boven het eerste bord, zodat je fijne haverbloem over houdt.
  • Kluts in het tweede (diepe) bord een eitje. Gebruik nu weer de keukenmachine om het glutenvrije broodje goed fijn te malen. Doe dit paneermeel in het derde bord en voeg hier een flinke snuf peper en een klein beetje zout aan toe.
  • Leg een stuk huishoudfolie op het werkblad en leg hier de schnitzels op. Dek af met nog een stuk folie en gebruik een vleeshamer om de schnitzel goed plat te slaan. Heb je nog wat stress of frustratie over? Dan kun je nu helemaal los gaan…. Sla het vlees niet tot moes, dat is zonde, maar tot ze ongeveer 4 mm dik zijn.
  • Zet de bordjes naast elkaar; eerst de haverbloem, dan het geklutste ei, dan het glutenvrije paneermeel. Verwarm een flinke klont boter in de koekenpan en laat de boter lichtbruin worden. Terwijl de boter smelt, haal je de eerste schnitzel eerst door de bloem, dan door het ei, en als laatste door het paneermeel. Zorg er bij alledrie de stappen voor dat beide kanten bedekt zijn.
  • Leg de Wiener schnitzel nu in de warme boter en draai het vuur halfhoog. Doe nu snel hetzelfde met de tweede schnitzel en leg deze ook in de pan.
  • Bak de Wiener schnitzels aan beide zijden goudbruin in ongeveer 5 minuten per kant. Serveer met wat verse peterselie en een schijfje limoen. Oh, en ketchup… ja, dat hoort er nu eenmaal bij op de wintersport!
Calorieën: 253kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 17g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl