Schil de aardappels en snij in grove stukken. Doe in de pan en vul deze met water en doe hier een bouillonblokje bij. Breng aan de kook en kook in zo’n 10 minuten gaar.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn.
Verwarm wat olie in de wokpan. Fruit hier de ui in aan en voeg de rode peper toe. Pers de knoflook uit boven de pan en bak kort mee.
Doe nu het kipgehakt in de pan en bak in een minuut of 5 gaar. Voeg de ketjap en sambal toe en schep om.
Leg de boerenkool bovenop het gehakt en laat zo’n 10 minuten zachtjes stoven.
Giet de aardappels af en laat deze even goed uitdampen. Vang het kookvocht wel op! Voeg de aardappels daarna toe aan de wokpan met boerenkool en gehakt.
Gebruik de pureestamper om de aardappels te stampen. Schep de boerenkool met het gehakt door de aardappels. Voeg nog een scheutje melk en een klont boter toe om een smeuïge stamppot te maken. Is de stamppot nog wat te droog dan kun je nog wat van het kookvocht van de aardappels toevoegen.