Ga terug
+ servings
quiche met broccoli, kip en cheddar, hartige taart recept met brocoli

Quiche met broccoli, kip en bacon

Makkelijk recept voor hartige taart met broccoli, kip en bacon
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Porties: 1 quiche

Nodig

Ingrediënten

  • 5 vellen hartige taart bladerdeeg (diepvries)
  • 1 broccoli
  • 150 gram broccoli
  • 4 plakken bacon
  • 1 ui (klein)
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 3 eieren
  • 100 ml kookroom (plantaardig)
  • 100 gram Cheddar kaas (geraspt)
  • peper
  • 2 eetlepels havermout
  • boter (om in te vetten)
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg of hartige taart deeg zo’n 5 a 10 minuten ontdooien. Vet de quichevorm in met een beetje boter.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de kipfilet in blokjes. Snij de broccoli in fijne roosjes.
  • Vul een kleine pan met wat water en doe hier de broccoli roosjes in. Kook deze in een minuut of 5 beetgaar. Giet af.
  • Verwarm een beetje olie in de koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en bak even mee. Voeg dan de kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Doe de diepvries doperwten bij de kip en voeg ook de broccoli roosjes toe. Zet het vuur uit.
  • Bekleed de bodem van de quichevorm met de vellen bladerdeeg. Kijk even hoe dit het beste werkt voor jouw vorm. Prik daarna gaatjes in het deeg en bestrooi de bodem met de havermout. Dit neemt straks het overtollige vocht op.
  • Tik de eieren boven een maatbeker en schenk hier de room bij. Klop dit met de mixer tot een luchtig geheel. Voeg 75 gr van de cheddar kaas en wat peper toe en roer goed door.
  • Schep de vulling voor de quiche met broccoli, kip en bacon in de bekleedde vorm. Schenk hier het ei-mengsel over heen.
  • Snij de bacon in fijne reepjes en strooi deze als laatste samen met het restje cheddar kaas over de quiche. Schuif de quiche met broccoli 30-35 minuten in de warme oven. Hou de bovenkant in de gaten, dek deze af met aluminium folie als ie te hard gaat.
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl