Ga terug
+ servings
tuna melt sandwich, sandwich met tonijn, pittige tonijn, recept

Tuna melt sandwich met pittige tonijn

Broodje met pittige tonijn en gesmolten kaas uit de oven
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Lunch
Nederlands
Brood, Lunch recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 pistolets
  • 1 blikje tonijn (MSC keurmerk, op water)
  • 1 1/2 theelepel sambal badjak
  • 1/2 avocado (eetrijp)
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • rucola

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de pittige tonijnsalade klaar door de tonijn uit te laten lekken en in een schaaltje te doen. Voeg hier de smabal, kurkuma en komijn aan toe.
  • Prak de rijpe avocado tot puree en doe deze samen met de yoghurt bij de tonijn. Roer goed door tot een zachte tonijnsalade. Voeg ook de kappertjes toe.
  • Snij de pistolets in de lengte doormidden en besmeer deze rijkelijk met de tonijnsalade. Strooi hier de oude kaas overheen. Schuif de tuna melt sandwich voor 7 – 10 minuten in de warme oven. Voor wat extra greens on top voeg je wat rucola toe!
Calorieën: 360kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 13g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl