Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg of hartige taart deeg zo’n 5 a 10 minuten ontdooien. Vet de quichevorm in met een beetje boter.
Snijd de zalmfilet in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
Doe de ricotta samen met de eieren en de (plantaardige) melk in de maatbeker. Klop dit met een mixer tot een luchtig geheel. Voeg 2 tl dille en een snuf peper en zout toe.
Bekleed de bodem van de quichevorm met de vellen bladerdeeg. Kijk even hoe dit het beste werkt voor jouw vorm. Prik daarna gaatjes in het deeg en bestrooi de bodem met de havermout. Dit neemt straks het overtollige vocht op.
Spreid de rode bietjes uit over de bodem van de quiche. Leg de blokjes zalmfilet hiertussen. Schenk daarna het ricotta-ei mengsel over de vulling van de quiche.
Strooi tot slot nog 1 tl dille over de bovenkant van de quiche met zalm en rode biet en schuif deze dan voor 35-40 minuten de warme oven in.
De quiche is gaar als de ricotta met het ei is gestold en de bovenkant mooi bruin is. Enjoy!