Ga terug
+ servings
havermoutbroodjes, zachte broodjes van havermout en yoghurt, glutenvrij brood

Havermoutbroodjes met oregano

Makkelijk recept voor zachte glutenvrije broodjes van havermout
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Lunch
Nederlands
Brood
Porties: 4 broodjes

Nodig

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de havermout in de koffiemolen (of blender, of keukenmachine) en blend tot havermeel. Gebruik je liever kant-en-klare havermeel dan kan dat natuurlijk ook.
  • Het havermeel mag samen met het amandelmeel, een snuf peper en zout en het bakpoeder in de mengkom. Schep goed door elkaar.
  • Voeg de Griekse yoghurt toe en roer dit door het meel. Tik nu ook de eieren boven de kom uit en roer tot een glad beslag.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep met een soeplepel het beslag op het bakpapier. Maak er 3 a 4 kleine havermoutbroodjes. Gebruik de bolle kant van de lepel om het beslag iets uit te spreiden, zorg dat ze niet te dicht bij elkaar komen. Strooi over elk broodje wat oregano.
  • Bak de havermoutbroodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Enjoy!
Calorieën: 96kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 7g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl