Zorg ervoor dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn.
Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en vet de randen in met wat boter. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de pure chocolade au bain marie. Dit doe je door een schaal in een pan met een laagje water te plaatsen. Zet dan de pan met schaal op het vuur. De chocola gaat in de schaal en door de warmte smelt de chocola.
Doe de boter met de suiker in een mengkom. Splits de eieren, doe het ei geel bij de boter met suiker en vang het ei wit op in een aparte mengkom.
Klop de boter, suiker en ei-geel met de mixer luchtig. Er mogen nog kleine klontjes boter in zitten. Voeg nu de bloem, de melk, het bakpoeder en het vanillepoeder toe. Mix voorzichtig tot een glad beslag.
Maak de gardes van de mixer even schoon en klop dan de eiwitten stijf. Voeg de eiwitten samen met de gesmolten chocola toe aan de andere mengkom en mix alle ingrediënten voor de pure chocoladetaart tot een glad beslag.
Gebruik een spatel om het beslag in de springvorm te scheppen, verdeel het beslag goed over de vorm en schuif deze dan voor 45 minuten de warme oven in. Controleer of de chocoladetaart klaar is door er een satéprikker in te prikken.
Maak in de tussentijd de mint chocolade ganache klaar. Gebruik dezelfde au bain marie methode om de mint chocolade te smelten.
Breng in een steelpan 100 ml room tot vlak voor de kook. Schenk deze beetje bij beetje bij de gesmolten mint chocolade en roer tot een gladde ganache.
Wanneer de pure chocoladetaart uit de oven komt, laat je deze zo'n 30 minuten afkoelen. Smeer daarna de mint chocolade ganache over de taart en decoreer met nog wat stukjes chocolade met mint vulling.