Ga terug
+ servings
Lasagne Bolognese met bechamelsaus, traditionele Italiaanse lasagne

Lasagne Bolognese met bechamelsaus

Makkelijk recept voor traditionele Italiaanse lasagne met Bolognesesaus
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoofdgerecht
Italiaans
Italiaanse recepten, Oven recepten
Porties: 1 schaal

Ingrediënten

  • 250 gram verse lasagne bladeren
  • 1 pan Bolognesesaus
  • 1 pan Bechamelsaus
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 100 gram Mozarella (geraspt)
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • klontje boter

Bereiden

  • Voor dit recept voor lasagne Bolognese is het belangrijk dat je eerst een pan Bolognesesaus klaar maakt en de bechamelsaus alvast voorbereid.
  • Vet de ovenschaal in met een klontje boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Begin met het opbouwen van de lasagne door eerst een dun laagje Bolognesesaus in de ovenschaal te scheppen. Hierop leg je een eerste laag lasagne bladeren. Schenk dan wat bechamelsaus over de lasagne vellen. Strooi op de laag bechamelsaus wat mozzarella en Parmezaanse kaas.
  • Herhaal deze lagen van Bolognesesaus, lasagne bladeren, bechamelsaus en kaas tot de ingrediënten op zijn en de schaal gevuld is. Eindig met een laagje bechamelsaus.
  • Snij de bol mozzarella in dunne plakken en leg deze bovenop de lasagne Bolognese. Bestrooi ten slotte met wat oregano.
  • Schuif de lasagne voor 25 minuten de warme oven in. Wil je de kaas nog iets donkerder hebben, zet dan even de grillstand van de oven aan.
Calorieën: 1459kcal | Koolhydraten: 144g | Eiwit: 89g | Vet: 57g | Verzadigd vet: 31g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl