Begin met het maken van de zoetzure tomatensaus. Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in een kleine steelpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan.
Schenk de tomatenblokjes erbij en doe ook de ketchup, ketjap, honing, rijstazijn en gemberpoeder erbij. Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voor de foe young hai maak je de wortels, bleekselderij, paprika, kastanjechampignons, prei en courgette schoon en snij je deze fijn. Spoel de doperwten even af onder de kraan.
Verwarm wat olie in de grote koekenpan en bak als eerste de wortel, bleekselderij en paprika aan. Laat 2 tot 3 minuten zachtjes garen en voeg dan de kastanjechampigons, prei en courgette toe. Bak 5 minuten mee zodat de groenten wat zachter zijn geworden.
Voeg als laatste de doperwten en taugé toe. Schep nog even om.
Tik de eieren boven een kom en kluts ze los met een garde. Schenk het ei bij de groenten en begin met omscheppen. Ik heb geen geduld gehad om een mooie omelet te bakken en deze netjes om te keren. Deze roerbak foe young hai is klaar als het ei gestold is.
Serveer de roerbak foe young hai met zilvervliesrijst en de zoetzure tomatensaus. Enjoy!