Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het rooster uit de oven.
Snij de bovenkanten van de Kaiser broodjes af. Snij nu de onderkanten van de broodjes op 1 cm van de rand rondom in. Pluk het brood er grotendeels uit en duw de bodem wat aan. Bewaar de bovenkantjes wel!
Snij van de groene aspergetips de harde onderkant weg en snij daarna in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.
Snij de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snij er daarna fijne blokjes van.
Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en snij in fijne blokjes.
Doe de groene aspergetips, de tomaat en de avocado in een schaaltje en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de brood bakjes met het groente mengsel. Duw stevig aan en bestrooi met een beetje geraspte kaas.
Tik voorzichtig de eieren boven de broodjes. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft, dat geeft het mooiste resultaat. Strooi nog wat geraspte kaas over het ei.
Zet de ei broodjes op het rooster van de oven en leg de bovenkanten van de broodjes ernaast. Schuif voor 12 minuten in de warme oven.
Controleer even of de bovenkanten van de broodjes niet te hard gaan, haal ze er anders eerder uit. Als het ei-wit gestold is, zijn de broodjes klaar! Fijne Pasen!