Ga terug
–+ servings
ei in een broodje

Ei in een broodje met groene asperges en avocado

Lunch recept voor een gevuld broodje met ei, asperges en avocado
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Lunch
Nederlands
Porties: 4 broodjes

Nodig

  • Scherp mes
  • Ovenrooster
  • Schaaltje

Ingrediënten

  • 4 Kaiser broodjes (afbak)
  • 4 eieren
  • 10 groene aspergetips
  • 2 tomaten (smaakvol!)
  • 1/2 avocado
  • snuf peper
  • snuf zout
  • oude kaas (geraspt, naar smaak)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het rooster uit de oven.
  • Snij de bovenkanten van de Kaiser broodjes af. Snij nu de onderkanten van de broodjes op 1 cm van de rand rondom in. Pluk het brood er grotendeels uit en duw de bodem wat aan. Bewaar de bovenkantjes wel!
  • Snij van de groene aspergetips de harde onderkant weg en snij daarna in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.
  • Snij de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snij er daarna fijne blokjes van.
  • Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en snij in fijne blokjes.
  • Doe de groene aspergetips, de tomaat en de avocado in een schaaltje en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de brood bakjes met het groente mengsel. Duw stevig aan en bestrooi met een beetje geraspte kaas.
  • Tik voorzichtig de eieren boven de broodjes. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft, dat geeft het mooiste resultaat. Strooi nog wat geraspte kaas over het ei.
  • Zet de ei broodjes op het rooster van de oven en leg de bovenkanten van de broodjes ernaast. Schuif voor 12 minuten in de warme oven.
  • Controleer even of de bovenkanten van de broodjes niet te hard gaan, haal ze er anders eerder uit. Als het ei-wit gestold is, zijn de broodjes klaar! Fijne Pasen!
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl