Ga terug
+ servings
ontbijt muffins met spek en ei

Ontbijt muffins met spek en ei

Makkelijk recept voor hartige muffin van brood met spek en ei
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Ontbijt
Nederlands
Brood, Feestelijk
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 volkoren boterhammen (evt. glutenvrij)
  • 4 eieren
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 cherry tomaatjes
  • 1 lente ui
  • verse peterselie
  • snuf peper
  • boter

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij met een scherp mes de korstjes van het brood af. Leg de boterhammen op een schoon werkblad en rol ze met de deegroller plat. Besmeer 1 kant van elke boterham met een laag boter.
  • Druk de boterham met de ingesmeerde kant onder voorzichtig in de muffinvorm. Je hoeft de vorm dus niet in te vetten, het vet zit al aan het brood.
  • Leg in elke ontbijt muffin een plakje ontbijtspek. Strooi hier een snuf peper over.
  • Snij de tomaatjes doormidden en de lente ui in ringen. Leg de groenten op het spek.
  • Tik voorzichtig in elk van de broodbakjes een ei. Schuif nu de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de ontbijt muffins met spek en ei in 15 minuten af. Het ei is dan gestold, en de broodjes zijn lekker knapperig geworden! Enjoy!
Calorieën: 142kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 9g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl