Ga terug
+ servings
Croissant rolletjes met gerookte zalm

Croissant rolletjes met gerookte zalm

Feestelijk recept voor hartige croissant rolletjes met zalm, crème fraiche en paprika.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Lunch, Ontbijt
Nederlands
Brood, Feestelijk
Porties: 9 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1/4 rode puntpaprika
  • 50 gram crème fraiche
  • 3 takjes dille (vers)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm in. Heb je geen muffinvorm? Geen probleem. Bekleed dan de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Maak het blik croissantdeeg open en rol voorzichtig het deeg uit op een schoon oppervlak. Snij het deeg alléén op de verticale lijnen door. Je hebt zo 3 gelijke stukken croissantdeeg.
  • Druk de schuine naden van het croissantdeeg iets naar elkaar toe zodat je een rechthoekig vel deeg hebt.
  • Snij de rode puntpaprika in kleine blokjes.
  • Knip de dille van de takjes en meng deze met de crème fraiche. Smeer de velletjes croissantdeeg met de crème fraiche.
  • Leg hierop een plak gerookte zalm en verdeel wat stukjes paprika over de zalm.
  • Rol de vellen croissantdeeg strak op en snij met een scherp mes uit elk vel 3 rolletjes. Zet de rolletjes rechtop in de muffinvorm of op het bakpapier.
  • Bak de croissant rolletjes met gerookte zalm in zo'n 15 minuten gaar en goudbruin. Gaat de bovenkant iets te hard? Dek dan de muffinvorm af met een stuk aluminiumfolie.
Calorieën: 68kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 3g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl