Ga terug
+ servings
paasbrunch recepten

Plaattaart met ei en ham

Makkelijk recept voor hartige taart van bladerdeeg met ei en gedroogde ham.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Lunch
Nederlands
Bladerdeeg recepten, Borrelhapje, Pasen
Porties: 4

Nodig

  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel basilicum (gedroogd)
  • 10 groene olijven
  • 10 cherry tomaatjes
  • 4 plakken prosciutto (gedroogde ham)
  • 3 eieren
  • 2 handjes rucola
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien.
  • Meng de Griekse yoghurt met 2 el olijfolie, een uitgeperste teen knoflook en wat gedroogde basilicum.
  • Leg de vellen bladerdeeg op de bakplaat, vorm er een vierkant van en zorg dat de velletjes elkaar net overlappen. Druk goed aan op de randjes en snij ze aan de buitenste zijkanten, op ongeveer 1 cm van de rand, voorzichtig in. Besmeer de plaattaart to be met het yoghurt mengsel.
  • Snij de olijven en tomaatjes in plakjes en leg ze op de taart.
  • Breek heel voorzichtig de eieren boven de plaattaart en laat ze voorzichtig neerkomen op het yoghurtmengsel. Zorg dat de dooiers heel blijven.
  • Schuif nu de plaattaart met ei de oven in en bak in ongeveer 25 minuten goudbruin, en zover dat de eieren gestold zijn. Elke oven is anders, dus wellicht heb je iets meer tijd nodig.
  • Snij ondertussen de plakken ham in stukken. Wanneer de plaattaart met ei uit de oven komt, maak je deze af met de ham, wat rucola en Parmezaanse kaas. Snij in stukken en serveer bij een gezellige (Paas)brunch of borrel!
Calorieën: 295kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 13g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl