Ga terug
+ servings
hartige wentelteefjes met spek en avocado, lunch recept, brunch, Pasen

Hartige wentelteefjes met spek en avocado

Makkelijk recept voor wentelteefjes uit de pan met hartige topping van gesmolten kaas, krokant spek, avocado en groentekiemen.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Lunch, Ontbijt
Nederlands
Brood, Lunch recepten, Pasen
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 4 boterhammen (stevig brood)
  • 75 ml melk
  • 1 ei
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 avocado
  • verse groentekiemen
  • honing (naar smaak)
  • 1 klontje boter

Bereiden

  • Bak in een droge koekenpan de plakjes ontbijtspek krokant. Schep ze uit de pan en laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier. Maak de pan schoon.
  • Snij de avocado in dunne plakken.
  • Schenk de melk in een schaal en voeg hier het ei aan toe. Roer goed door tot het ei geklutst is.
  • Leg stuk voor stuk de boterhammen in de schaal en druk ze even in, zodat de melk en het ei goed opgezogen worden. Draai de boterham om en zorg dat ze goed vochtig zijn geworden van de melk en het ei.
  • Verwarm intussen een klont boter in de koekenpan en laat de boter licht bruin worden. Leg nu de boterhammen in de pan en bak ze op laag vuur mooi bruin en licht krokant. Kijk even hoe dit voor jou werkt, ik bakte 2 boterhammen per keer.
  • Draai de broodjes om en bak ook de andere kant mooi bruin. Strooi wat geraspte oude kaas bovenop de boterham zodat deze licht kan smelten in de pan.
  • Wanneer de kaas gesmolten is, zijn de hartige wentelteefjes klaar. Serveer de boterhammen met de krokante spek, plakjes avocado, groentekiemen en een druppel honing naar smaak.
Calorieën: 474kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 20g | Vet: 30g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 11g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl