Ga terug
+ servings
paasbrunch recepten, eiersalade recepten

Eiersalade met bieslook

Makkelijk recept voor de lekkerste zelf gemaakte eiersalade met mosterd en bieslook
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Lunch
Nederlands
Borrelhapje, Lunch recepten, Salade recepten
Porties: 1 schaal

Nodig

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 eetlepel mosterd (pittig)
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijn
  • peper
  • zout
  • verse bieslook

Bereiden

  • Doe de eieren in de pan en vul met water. Breng aan de kook en laat de eieren zeker 8 minuten koken. Ze moeten hard zijn en het eigeel moet gestold zijn.
  • Laat de eieren even schrikken onder koud water en pel ze. Snij ze voorzichtig doormidden, lepel de dooier uit het ei en hou even apart.
  • Snij het witte gedeelte van de eieren in kleine blokjes, zo klein als je zelf wilt. Ik hou van structuur in mijn eiersalade, dus sneed ze niet al te fijn.
  • Prak nu de dooiers fijn en meng ze in de schaal met de mayonaise, yoghurt en de kruiden. Breng verder op smaak met peper, en eventueel wat zout. Schep nu de gesneden eieren erbij en meng door elkaar.
  • Knip flink wat verse bieslook over de eiersalade en geniet ervan!
  • Deze eiersalade met bieslook is in de koelkast zeker 2 dagen houdbaar. Maar dat gaat ie zeker niet redden, want het is op voor je het doorhebt. Lekker met zelfgemaakte pitabroodjes!
Calorieën: 272kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 23g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl