Ga terug
+ servings
kip parmezaan

Kip Parmezaan

Makkelijk recept voor Pollo Parmigiano, kip in een korst van Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Glutenvrije recepten, Kip recepten, Makkelijke maaltijden
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 25 gram havermout (glutenvrij)
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
  • peper
  • zout
  • klontje boter (om in te vetten)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de havermout in een koffiemolentje (of blender) om dit tot havermeel te malen. Doe in een schaaltje / diep bord en meng met de geraspte Parmezaanse kaas, voeg de oregano, tijm, rozemarijn en wat peper en zout toe.
  • Tik het ei boven het schaaltje of diepe bord en kluts los.
  • Vet de ovenschaal in met wat boter.
  • Haal de kipfilet eerst door het geklutste ei, en daarna door het Parmezaanse kaas mengsel. Leg in de ingevette ovenschaal en herhaal voor de volgende kipfilet.
  • Schuif de kip Parmezaan de oven in en bak in 15-20 minuten gaar. Draai daarna de oven op de grillstand en grill de kip nog 5 minuten zodat het korstje van Parmezaan ook lekker krokant en mooi bruin wordt. Enjoy!
Calorieën: 256kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 29g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl