Ga terug
+ servings
tagliatelle met spinazie en zalm, pasta met zalm en spinazie, makkelijk recept voor pasta met romige saus, spinazie en zalmfilet

Tagliatelle met spinazie en zalm

Makkelijk en snel recept voor pasta met zalm en spinazie in roomsaus.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Makkelijke maaltijden, Pasta recepten, Vis
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram tagliatelle (vers)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram zalmfilet (vers)
  • 100 ml kookroom
  • 100 ml creme fraiche
  • scheut witte wijn (optioneel)
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 200 gram bladspinazie (vers)
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
  • snuf peper
  • snuf zout
  • olie (om in te bakken)
  • Parmezaanse kaas (naar smaak)

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon en snij de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes.
  • Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Bak de knoflook en zongedroogde tomaatjes toe en bak even mee.
  • Leg de zalmfilets bij de ui en knoflook in de pan en bak aan beide zijden aan. Gebruik dan een spatel om de zalm uit elkaar te steken.
  • Zet in tussentijd een pan water op voor de pasta. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de room en de creme fraiche toe aan de zalm en voeg eventueel een scheut witte wijn toe. Roer de saus door de pan en voeg de oregano, tijm, rozemarijn en een snuf peper en zout toe. Laat heel zachtjes pruttelen.
  • Voeg daarna de spinazie toe aan de hapjespan. Laat deze slinken.
  • Giet de pasta af en schep deze door de saus. Serveer de tagliatelle met spinazie en zalm met Parmezaanse kaas naar smaak.
Calorieën: 593kcal | Koolhydraten: 70g | Eiwit: 31g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 10g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl