Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon en snij de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes.
Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Bak de knoflook en zongedroogde tomaatjes toe en bak even mee.
Leg de zalmfilets bij de ui en knoflook in de pan en bak aan beide zijden aan. Gebruik dan een spatel om de zalm uit elkaar te steken.
Zet in tussentijd een pan water op voor de pasta. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de room en de creme fraiche toe aan de zalm en voeg eventueel een scheut witte wijn toe. Roer de saus door de pan en voeg de oregano, tijm, rozemarijn en een snuf peper en zout toe. Laat heel zachtjes pruttelen.
Voeg daarna de spinazie toe aan de hapjespan. Laat deze slinken.
Giet de pasta af en schep deze door de saus. Serveer de tagliatelle met spinazie en zalm met Parmezaanse kaas naar smaak.