Ga terug
+ servings
honing-mosterd kip

Honing-mosterd kip uit de oven

Makkelijk recept voor ovenschotel met kip in honing-mosterd marinade met krieltjes en broccoli.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Kip recepten, Oven recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kippendij filets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 broccoli
  • 1 rode paprika
  • 200 gram krieltjes
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • olijfolie (extra, voor over de groenten)
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de braadslee in met wat olie.
  • Maak de marinade voor de kip klaar door 3 el olijfolie te mengen met de honing en de mosterd. Leg de kippendij-filet even in de marinade.
  • Halveer de krieltjes en snij de roosjes van de broccoli. Doe deze in een pan, vul met wat water en kook de krieltjes en broccoli zo’n 5 minuten voor.
  • Snij de paprika in blokjes.
  • Verwarm de grillpan op het vuur en schroei hier de kip in aan. Leg deze daarna in de braadslee.
  • Giet de krieltjes en broccoli af en voeg deze samen met de paprika toe aan de braadslee.
  • Bestrijk de kippendij-filets met nog wat marinade en sprenkel wat olie en balsamico azijn over de krieltjes en broccoli. Voeg een snuf peper en zout toe en schuif de braadslee met honing-mosterd kip zo’n 25 minuten de warme oven in.
Calorieën: 465kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 30g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 11g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl