Ga terug
+ servings
kip Stroganoff, kip recept in stroganoff saus, zelf stroganoff maken

Kip Stroganoff

Makkelijk recept voor kipfilet in Stroganoff saus, romige tomatensaus gevuld met paprika en champignons.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Wereldgerechten
Kip recepten, Makkelijke maaltijden
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 100 ml kippenbouillon
  • 200 ml kookroom (evt. plantaardig)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • snuf zout
  • druppel tabasco (optioneel)
  • scheutje wodka (optioneel)
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Snij de kipfilet in stukjes. Voor de foto maakte ik er repen van. Hoe je de kip ook snijdt, zorg ervoor dat de stukken van gelijke grootte zijn.
  • Maak 100 ml kippenbouillon klaar. Zet nu ook eventueel een pan op voor de rijst.
  • Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui en knoflook in aan. Voeg de paprika en champignons toe en bak zo'n 5 minuten mee.
  • Voeg nu de stukjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Voeg de paprikapoeder en cayennepeper toe. Optioneel kun je nu de kip en groenten afblussen met een scheutje wodka.
  • Schep de tomatenpuree in de hapjespan en voeg de kippenbouillon en kookroom toe. Breng de Stroganoff saus zachtjes aan de kook. Voeg naar smaak een druppel tabasco en een snuf zout toe.
  • Laat de kip Stroganoff 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de saus iets ingedikt is. Serveer met rijst!
Calorieën: 293kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 19g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl