Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
Snij de kipfilet in stukjes. Voor de foto maakte ik er repen van. Hoe je de kip ook snijdt, zorg ervoor dat de stukken van gelijke grootte zijn.
Maak 100 ml kippenbouillon klaar. Zet nu ook eventueel een pan op voor de rijst.
Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui en knoflook in aan. Voeg de paprika en champignons toe en bak zo'n 5 minuten mee.
Voeg nu de stukjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Voeg de paprikapoeder en cayennepeper toe. Optioneel kun je nu de kip en groenten afblussen met een scheutje wodka.
Schep de tomatenpuree in de hapjespan en voeg de kippenbouillon en kookroom toe. Breng de Stroganoff saus zachtjes aan de kook. Voeg naar smaak een druppel tabasco en een snuf zout toe.
Laat de kip Stroganoff 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de saus iets ingedikt is. Serveer met rijst!