Ga terug
+ servings
Toast met gerookte zalm, roomkaas en rode biet

Toast met gerookte zalm, roomkaas en rode biet

Makkelijk lunch recept voor een broodje met zalm, kruidenkaas, frisse komkommer en zoete rode biet. Ook lekker als borrelhapje!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Brood, Lunch
Nederlands
Borrelhapje, Brood, Feestelijk
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 boterhammen (stevig brood)
  • 4 eetlepels roomkaas met bieslook
  • 4 handjes rucola
  • 200 gram gerookte zalm
  • 100 gram rode biet (voorgekookt)
  • 1/2 komkommer
  • 2 takjes verse dille
  • 4 druppels citroensap

Bereiden

  • Rooster de boterhammen even kort in een broodrooster. Dit is optioneel, je kunt de boterhammen ook direct beleggen.
  • Besmeer elke boterham met een flinke laag roomkaas met bieslook.
  • Snij de voorgekookte rode biet in klein blokjes en verdeel deze over de roomkaas.
  • Leg een handje rucola op de roomkaas met rode biet.
  • Beleg nu elke boterham met een plak gerookte zalm.
  • Maak de toast met gerookte zalm en roomkaas af met plakjes komkommer, nog eventueel overgebleven rode biet, verse dille en een druppel citroensap.
Calorieën: 292kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 27g | Vet: 7g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 6g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl