Ga terug
+ servings
traybake met geroosterde bloemkool

Traybake met geroosterde bloemkool, krieltjes en worst

Makkelijk recept voor bloemkool, krieltjes en runderworstjes op de bakplaat in de oven.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Makkelijke maaltijden, Oven recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 500 gram krieltjes
  • 300 gram runder chipolata worstjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 limoen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • snuf zout
  • 75 gram oude kaas (geraspt)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Boen de krieltjes en snij ze doormidden. Zorg dat de aardappeltjes allemaal ongeveer in even grote stukken zijn.
  • Snij de bloemkoolroosjes van de stronk en snij daarna in kleinere stukken. Doe de bloemkool in de mengkom en schenk hier 2 el olijfolie bij. Pers de teentjes knoflook hierbij uit.
  • Voeg het sap van 1/2 limoen en de kerrie, kurkuma, komijn, cayennepeper en een snuf zout toe. Hussel goed door elkaar en spreid de bloemkool uit over het bakpapier.
  • Leg de krieltjes tussen de bloemkool en besprenkel met nog wat olijfolie. Schuif de bakplaat met groenten nu voor 20 minuten de warme oven in.
  • Haal de traybake met geroosterde bloemkool en krieltjes uit de oven en schep de groenten even om. Leg de runder chipolata worstjes nu tussen de groenten. Schuif de bakplaat weer voor 10 minuten in de warme oven.
  • Als laatste maak ik deze traybake af met oude kaas. Haal de plaat nog 1 keer uit de oven, strooi ruim de geraspte kaas over de groenten en worstjes en zet nog weer 5 minuten in de oven. Daarna de hele bakplaat op tafel en scheppen maar!
Calorieën: 474kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 22g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl