Ga terug
+ servings
Daging smoor, Indonesisch stoofvlees, rundvlees, recept, Rendang

Daging smoor

Recept voor Indonesisch stoofvlees van rund, in ketjap en bouillon. Heerlijk bij gebakken rijst.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Hoofdgerecht
Indonesisch
Stoofvlees, Vlees recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 600 gram runder sukadelappen
  • 75 ml ketjap
  • 200 ml bouillon (rund)
  • scheutje rijstazijn
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1,5 theelepel nootmuskaat
  • 5 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel sambal
  • olie (om in te bakken)
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook en de gember schoon.
  • Snij de runder sukadelappen in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.
  • Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem en voeg hier de nootmuskaat, peper, zout, kaneel en een theelepel sambal aan toe.
  • Roerbak de kruiden kort en voeg dan de ui toe. Pers de knoflook en gember uit boven de pan.
  • Voeg het vlees toe aan de pan en bak rondom bruin.
  • Schenk de ketjap, de rijstazijn en de bouillon in de pan en voeg hier 1 theelepel suiker en de kruidnagel en laurier aan toe.
  • Laat de Daging smoor nu minstens 2 uur zachtjes stoven. Langer mag zeker ook, let er wel op dat er genoeg 'vocht' in de pan blijft! Mocht je meer pit willen, dan kun je nog wat sambal toevoegen!
Calorieën: 328kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 35g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl