Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat uitlekken in een vergiet. Doe dit liefst al de avond of middag voordat je de gebakken rijst gaat serveren.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paksoi en Chinese kool in fijne reepjes. Borstel de kastanjechampignons en snij hier plakjes van. Snij de salade ui in fijne reepjes.
Kluts de eieren los in een schaaltje en verwarm de wokpan op het vuur. Schenk het ei in de pan en gebruik een spatel om de eieren om te scheppen. We maken er scrambled eggs van! Wanneer de eieren klaar zijn, schep je ze uit de pan en zet even apart.
Verwarm een flinke scheut sesamolie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de kastanjechampignons toe. Bak deze zo'n 3 minuten mee.
Voeg dan de voorgekookte rijst, de wortel, de taugé, paksoi en de Chinese kool toe.
Schenk de ketjap, sojasaus en rijstazijn bij de rijst en voeg ook de kurkuma, komijn en naar smaak een beetje sambal toe.
Draai het vuur hoog en bak de rijst op tot deze krokant is. Voeg als laatste de scrambled eggs en de salade ui aan de gebakken rijst toe.