Ga terug
+ servings
quiche met broccoli, spinazie en feta, recept voor hartige taart

Quiche met broccoli, spinazie en feta

Makkelijk recept voor vegetarische hartige taart met broccoli, spinazie, doperwten en verkruimelde feta.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Groente, Quiche recepten, vegetarisch
Porties: 4

Ingrediënten

  • 5 vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 broccoli (klein)
  • 150 gram spinazie (vers)
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 3 eieren
  • 75 ml kookroom (plantaardig)
  • 75 gram feta
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 klontje boter (om in te vetten)
  • 1 scheutje olie (om in te bakken)
  • snuf peper

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien. Je kunt uiteraard ook vers bladerdeeg gebruiken voor deze quiche met broccoli, spinazie en feta.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes. Doe deze in een pan met een klein laagje water en kook de roosjes zo'n 3 minuten voor.
  • Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dan de spinazie toe. Laat de spinazie slinken en draai dan het vuur uit.
  • Giet de spinazie met ui en knoflook af in een zeefje en doe dan terug in de pan. Voeg de broccoliroosjes hier aan toe en doe ook de doperwtjes in de pan.
  • Vet de quichevorm in met een klontje boter en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met 2 eetlepels havermout.
  • Kluts de eieren met de kookroom en breng op smaak met wat peper.
  • Verdeel de spinazie, broccoli en doperwtjes over de bodem van de quiche. Spreid de groenten goed uit zodat de bodem helemaal bedekt is.
  • Schenk het ei-room mengsel over de groenten en zorg dat dit goed verdeeld is.
  • Verbrokkel tot slot de feta over de quiche met broccoli en spinazie en schuif deze voor 25 minuten de warme oven in.
Calorieën: 265kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 14g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl