Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien op een schoon werkblad. Vet de quichevorm in met wat boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de courgette in fijne blokjes.
Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de courgette blokjes toe en laat ze meebakken. Giet eventueel overtollig vocht even af.
Voeg de spinazie toe en laat slinken. Doe tot slot de doperwten bij de groenten en zet het vuur onder de pan uit.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi deze met 2 el havermout. Dit neemt straks het vocht op!
Kluts 3 eieren los in de mengbeker en voeg hier de plantaardige room en wat peper en zout en de oregano aan toe.
Snij de brie in lange plakken.
Schep de groenten op het bladerdeeg en spreid goed uit. Schenk het ei-mengsel over de groenten en leg de plakken brie er boven op. Strooi nog wat losse oregano over de brie.
Schuif de quiche met courgette, doperwten en brie zo’n 25-30 minuten de warme oven in. Maak er een makkelijke salade bij klaar en genieten maar!