Ga terug
+ servings
tiramisu met limoncello

Tiramisu met limoncello

Makkelijk recept voor frisse tiramisu met mascarpone, slagroom, citroen en limoncello.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Nagerecht
Italiaans
Feestelijk, Nagerechten, Toetjes
Porties: 6

Nodig

Ingrediënten

  • 1,5 pak lange vingers
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 120 gram poedersuiker
  • 4 citroenen
  • 120 ml limoncello
  • 5 blaadjes verse munt
  • 2 handjes blauwe bessen

Bereiden

  • Was de citroenen, en rasp bij 1 citroen de schil eraf. Deze citroen ga je zo ook gebruiken om uit te persen.
  • Pers 3 citroenen uit en vang het sap op. Meng dit met de limoncello en schenk in een diep bord of in de extra schaal. Zet even apart.
  • Doe de slagroom in een mengkom en voeg hier de poedersuiker aan toe. Klop de slagroom op en voeg dan de mascarpone toe. Meng goed en roer de rasp van 1 citroenschil hier nog door.
  • Haal 1 voor 1 de lange vingers door de limoncello en bedek hiermee de bodem van de glazen schaal. Smeer hier een laag van het mascarpone-slagroom mengsel over. Gebruik niet meer dan de helft van het mengsel want er komt zo nog een laag!
  • Haal de overgebleven lange vingers ook 1 voor 1 door de limoncello en leg deze op de mascarponelaag.
  • Zorg ervoor dat de lange vingers de hele laag met mascarpone bedekken. Smeer nu weer een laag mascarpone over de lange vingers en zet de tiramisu met limoncello afgedekt in de koelkast. Laat minstens 1 uur opstijven en maak de tiramisu dan nog af met wat blaadjes verse munt, de blauwe bessen en nog wat schijfjes citroen (je had er nog 1 over!).
  • Enjoy!
Calorieën: 468kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 5g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 17g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl