Zet een pan met water op het vuur en kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Giet af en laat afkoelen.
Maak ondertussen de marinade voor de kipfilet klaar. Meng in een schaaltje het sap van 1/2 limoen met de olijfolie en de kerrie, chilipoeder, kurkuma, komijn en zwarte peper. Snij de peper fijn en pers de knoflook uit en voeg toe aan de marinade.
Snij de kipfilet in reepjes en leg ze in de marinade. Laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Verwarm een koekenpan maar voeg geen olie toe. Bak hier de kip in gaar en mooi bruin.
Maak de ananas schoon en snij in plakken van ongeveer 1 cm. Verwijder de harde kern en snij daarna in stukjes.
Was de komkommer, snij in kwarten en verwijder de zaadjes. Snij er daarna dunne plakjes van.
Voor de dressing bij de kip kerrie rijstsalade meng je de yoghurt met nog een paar druppels limoensap.
Doe de rucola in de saladeschaal en schep de rijst erdoor. Hussel even goed door en voeg dan de ananas, komkommer en kipfilet toe. Serveer met de limoen-yoghurtdressing.