Laat de plakken bladerdeeg even ontdooien zodat je er straks mee kunt werken. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Schil de zoete aardappelen en kook (of beter: stoom!) ze beetgaar. Ze hoeven niet helemaal zacht te zijn, maar je moet ze wel kunnen prakken. Zijn de aardappels klaar, dan giet je ze af en prak je ze met een vork tot een grove puree. Doe de puree in een schaal.
Snipper de ui en snij de olijven in plakjes. Voeg toe aan de puree, samen met de peper, het zout en de komijn. Schep goed door.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg hierop en schep nu in het midden van elke plak een flinke schep zoete aardappel puree.
Brokkel de fèta en bestrooi de taartjes hiermee. Vouw nu de punten van de vellen bladerdeeg naar binnen toe.
Schuif de zoete aardappel taartjes de oven in en bak ze in 20 – 25 minuten goudbruin. Knip als laatste nog wat bieslook over de taartjes, enjoy!